Monday’s coffee talk

by

Photos by: ALEXANDRU DON

DSC07518 copy 2

Ziua de luni încep cu o cafea tare.

Nu obișnuiesc să beau cafea zilnic, trebuie să recunosc treaba asta, însă azi, nu doar că mi s-a făcut poftă de o cafea delicioasă, ci și aveam mare nevoie de una care să mă pună în mișcare. Am avut parte de un weekend full, ieri am fost în vizită la Grădina Zmeilor, ne-am plimbat, am zburat drona, am făcut câteva poze cu care sper să revin mâine și am dat o tură și până la părinții mei acasă. Aveam nevoie de o cafea tare să mă țină departe de a mă reîntoarce în pat și care să mă ajute să țin frâul unei zi mohorâte.

M-am trezit devreme, oarecum deranjată de norii de afară, însă cu gândul să îi evit complet. Să nu îi las să mă deprime nici astăzi. Am evitat să verific și vremea pe săptămâna asta- atât de neafectată m-am arătat.

L-am lăsat pe prietenul meu să mai doarmă puțin în continuare, căci am observat de ieri că l-a prins un fel de răceală, mi-am luat laptopul și am mers în bucătărie. Chiar și ticăloasa mică de Indie s-a făcut mică mică lângă Alex, semn că ea vrea să mai moțăiască în pat.

Am pregătit expresorul, mi-am căutat ceașca și între timp, m-am pus să editez pozele din postarea de azi. Le-am selectat fără grabă, am început să le mai selectez încă o dată și pănâ ce mi-am terminat cafeaua, aveam să termin și fotografiile de editat.

Am așteptat până acum, mai spre seară, să lucrez la text, deoarece am avut și alte planuri și sincer, nu reușeam să îmi pun ordine în gânduri și să scriu acele câteva rânduri pe care le voiam.

Ți-am spus că nu voi mai posta din grabă și vreau să îți arat că mă țin de cuvânt. La fel fac și cu fotografiile, le editez cu migală, asta pentru că apreciez enorm de mult timpul pe care prietenul meu mi-l acordă făcându-mi pozele și răbdarea pe care mi-o arată de fiecare dată. Nu vreai să fac nimic superficial, pentru că nu mă reprezintă lucrurile făcute în grabă, nedospite. Iar pozele pe care azi le vezi, o să îți dai seama că de fapt cafeaua mea de azi dimineață a fost mai mult decât o cafea tare și lungă, haha.

DSC07553copy2

DSC07538copy2

DSC07538copy

Ziua de luni, nu trebuie să te ia prin surprindere.

Chiar deloc. Am mulți prieteni în lista din Facebook care share-uiesc tot felul de citate și fotografii sarcastice sau amuzante legate de ziua de luni. Obișnuiam să fac și eu asta, însă ziua de luni s-a dovedit a fi ziua mea preferată din săptămâna. Ziua în care o nouă săptămână plină de activități începe cu forțe proaspete, doar ca să îmi amintească cât de mult vreau să îmi umplu timpul și să profit din plin de o nouă săptămână.

Cred că m-am maturizat mult, căci altfel nu îmi explic. Sau poate că îmi place ceea ce fac, iar ziua de luni nu o văd ca fiind grea și obositoare. Țin minte că în vremea în care eram la facultate, nu așteptam deloc lunea, ba din contră, o simțeam ca o povară. Îmi tăia tot cheful să știu că e din nou luni și că din nou trebuie să îmi petrec timpul umblând din centru de pe Barițiu, în Zorilor- Observator. Câteodată și pe Muncii. În aceeași zi. Era de-a dreptul obositor și chiar îmi aduc aminte cât de grele îmi erau zilele de luni atunci… În orice caz, mi-am luat lecția de viață și nu regret nimic. Au fost cei mai frumoși 4 ani de facultate, iar dacă nu erau atât de înfiorători, probabil nu mai țineam minte.

Nu știu cum reușesc să ies din grafic… Îmi cer scuze, doar că nu mă pot abține. Sunt o povestitoare încă de mică și dintotdeauna mi-a fost greu să mă pot opri din povestit.

Revenind la ale noastre, spuneam că ziua de luni nu trebuie să te ia prin surprindere. Chiar dacă vorbim de vremea imprevizibilă care ajunge de cele mai multe ori să îți ruineze ținuta pe care o aveai în minte încă de duminică seara. Mie mi se întâmplă asta, însă de cele ai multe ori rezolv problema schimbând perechea de papuci sau jacheta.

Spre exemplu ținuta de azi, am adaptat-o unei situații asemănătoare. Doar că în sens invers- oarecum. Era o zi ploioasă, care s-a eliberat de nori și s-a transformat într-una frumoasă, cu cer senin și soare.

Am purtat sneakerși înainte, dar pe care i-am schimbat cu o pereche de sandale ce am luat-o cu mine în mașină. Am renunțat la bomber jacket și m-am lăsat în tricou. Am adăugat și pălăria și m-am bucurat de restul zilei frumoase.

Mi-a fost foarte ușor să mă joc cu ținuta și sunt sigură că și tu apelezi la astfel de trucuri zi de zi. Trebuie doar să știi de acasă ce iei cu tine atunci când ieși pe ușă. O pereche de sandale sau pantofi- asta dacă vrei să treci de la un stil la altul- cazul meu de la unul sporty la unul ușor elegant casual. Iar dacă nu ești cu mașina, probabil ai loc în geantă de ceva mai ușor sau pur și simplu rămâ la încăltămintea actuală și renunți la layere sau te joci cu ele. Puteam la fel de ușor să îmi leg jacheta în jurul taliei, însă nu mi-a fost tocmai cea mai reușită combinație având în vedere că am trecut pe sandale. Probabil cu sneakerșii ar fi arătat genial.

Sunt trucuri ușoare la care fiecare femeie apelează atunci când are nevoie să schimbe look-ul rapid. Eu mă consider versatilă și cameleonică, iar asta pentru că îmi place să mă joc cu ținutele mele și cu hainele ce le port. Le reinventez cu fiecare ocazie.

OUTFIT DETAILS: Bershka New Collection Trousers // Stradivarius Sandals // H&M Hat //  Aer Wear ‘Oh, fuck it.’ T-Shirt // Skagen Danemark ANITA Watch /

DSC07541copy

DSC07560copy

DSC07527copy

DSC07537copy

DSC07543copy

DSC07522copy

DO IT WITH PASSION OR NOT AT ALL, with love, M

5 Responses
 • claudia
  May 17, 2016

  Love the all black outfit with the silver sandals! Cool!
  xx
  Claudia
  http://www.trendenciesblog.com

  • Madalina Merca
   May 17, 2016

   Thank you so much, Claudia!
   kisses

 • Cristina
  May 17, 2016

  Superbe poze! Am remarcat la penultima poza totusi ca ai la picioare usor pielea de gaina sua poate doar mi se pare mie.

  • Madalina Merca
   May 17, 2016

   Multumesc frumos! Da, e din cauza faptului ca de mai bine de 3 saptamani ma epilez cu IPL si trebuie sa ma rad tot la 2-3 zile ca sa continui tratamentul, iar ceea ce se vede e pielea mea deloc bronzata si proaspat rasa. Nu suna deloc fashion pentru ca chiar nu este, dar trebuie sa trec prin acest proces ca sa ajung la o piele matasoasa pe vara :)))
   So, ai un ochi foarte bun! Te pup

 • Vlada
  May 18, 2016

  vai ce superba esti, in ultima poza nici nu te`am recunoscut!

  http://www.vladasworld.com/

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien