BLOODTHIRSTY

by

bloodthirstyRESIZE

BLOODTHIRSTY

BLOODTHIRSTY– un tribut adus unuia dintre serialele pe care eu, cât și prietenul meu le urmărim, American Horror Story: HOTEL, dar și o nouă provocare pentru a aduce o notă artistică, conceptuală blogului.

HOTEL, noul sezon al serialului American Horror Story, a devenit cu siguranță preferatul meu din lista mea permanentă cu seriale care se updatează de la sezon la sezon, și da, trebuie să recunosc că implicarea artistei Lady Gaga are o oarecare vină. Faptul că gagica asta joacă în serial nu ține de marketing, cum mulți acuză, sau cel puțin nu doar marketing, pentru că fiind un personaj atât de influent în social media, inevitabil/involuntar fani de-ai ei care nu urmăreau serialul, au ajuns să îl urmărească, dar nu asta e ideea, rolul jucat de ea, este un rol jucat bine încă din primul episod și care evoluează din ce în ce mai mult, odată cu scenariul.

Am ajuns din întâmplare să urmăresc un interviu dat de ea în legătură cu rolul ei în noul sezon Hotel și am rămas cu zâmbetul pe buze când am auzit-o spunând că ea a studiat actoria timp de 10 ani, însă nu a primit niciun rol care să o propulseze și să o ajute să își contureze cariera în această direcție, motiv pentru care s-a ambiționat să devină celebră altfel- adică făcând muzică și vânzând mii de albume, ca să ajungă destul de cunoscută încât să îi fie ușor să ajungă să o bage în seamă oamenii din alte domenii de interes. Ea a fost cea care l-a sunat pe regizorul/directorul serialului, întrebând dacă are vreo șansă să i se redistribuie un rol. Surpriza pentru Lady Gaga, a fost că a primit nu doar un rol într-un episod, ci unul din rolurile principale al noului sezon. Să știi că după ce am urmărit acest interviu, am început să o văd altfel. Am refuzat să mai dau skip video-urilor/interviurilor care îmi apăreau pe wall despre ea, iar urmărind-o din ce în ce mai mult, am aflat și mai multe lucruri care m-au făcut să o (re)descopăr pe Lady Gaga ca artist.

Admir la ea faptul că pe durata filmărilor, refuză concertele, a renunțat la muzică și nu pentru că e superficială, ci pentru că se dedică doar acestui moment din viața ei. Cu siguranță fără dar și poate, aș face și eu la fel. Am dat share acum multă vreme unui video pe FB, în care eram de acord cu absolut tot ce susținea și l-am căutat să îl share-uiesc din nou aici:

Sunt convinsă că dacă totul era doar marketing, s-ar fi văzut, iar cei care cunosc să aprecieze un serial bun după acțiune, intrigă, regie, scenariu, tehnici de filmare ar fi luat măsuri împotriva producției, iar cei care stăm în spatele ecranului am refuza să continuăm să ne uităm.

Împreună cu prietenul meu, ne-am inspirat de la serialul nostru preferat, eu mai mult de la Lady Gaga, ce în serial joacă rol de vampir și femeie fatală și am vrut să creăm propria noastră variantă a setei de sânge.

Baby a fost cu cadrele,  acțiunea, cu mesajele transmise și toate celelalte tehnici care țin de domeniul său- asta dacă nu știai că e pasionat de cinematografie și chiar studiază asta ( e înnebunit de tot ceea ce înseamnă camere pentru filmat, comunicare nonverbală transmisă vizual, regie, etc iar anul acestă termină facultatea și ca temă de licență are o provocare și mai mare- un scurt metraj, dar asta e altă poveste).

Ne-am inspirat de la primele episoade ale sezonului, dintr-o scenă în care contesa Hotelului Cortez se pregătește să iasă în oraș, seara, la vânat. Regizorul arată în detaliu maniera în care se pregătește, drumul acesteia prin cimitir, seducerea victimelor și preludiul până în momentul în care ajunge să le omoare. Pur și simplu ne-am îndrăgostit de scenă, iar după ce am meditat asupra ei, am venit cu propria variantă, cu scenariul schimbat, însă păstrând evoluția acțiunii.

Cel mai greu a fost să găsim locația perfectă, deoarece la Cluj nu există niciun Hotel Cortez sau cel puțin niciun hotel vechi care să-și păstreze splendoarea, iar cea mai apropiată asemănătoare locație a fost Teatrul Național. Nu mă întrebați cum am reușit să filmăm acolo, întrebări de genul nu își au rostul, rezultatul este cel care contează, doar atât. O dată ce am găsit locația, fiecare dintre noi am început să rezolvăm treptat celelalte detalii, Alex cu camera, cu luminile, cu ideile pe cadre, eu cu ținutele, plus problema neexistenței unui păr blond ce necesita coafat și a machiajului. Partea cu machiajul a fost simplă, m-a ajutat o prietenă, iar cu părul am avut cea mai mare bătaie de cap. În cele din urmă, m-a ajutat Iulia Jiva, de la www.jiva.ro cu o perucă blondă, care mai apoi a fost stilizată de Sami de la salon enVogue. Partea cu ținutele a venit cel mai ușor, deoarece am mai lucrat cu brand-ul Concepto și știam că fetele au ceva care să se plieze acestei idei.

Sper din tot sufletul să îți placă noua noastră surpriză și sper să apreciezi eforturile noastre de a face ceva diferit, dar crazy!

Vreau să îi mulțumesc special Iuliei de la jiva.ro pentru perucă, deoarece e o persoană deosebită care are un business cu peruci și extensii început din dorința de a ajuta în special femeile diagnosticate cu cancer la sân. Felicitări Iulia și îți mulțumesc mult pentru ajutor încă o dată!

SPECIAL THANKS: Sami Andronesi- salon enVogue pentru hairstyling, Crina Draghi pentru make-up, Iulia Jiva pentru perucă, CONCEPTO Brand pentru ținute, fratelui meu Victor pentru ajutor și iubitului meu Alexandru DON pentru rezultatul superb care a ieșit!

4 Responses
 • Julia H
  December 17, 2015

  Destul de scary finalul, dar videoul e realizat exceptional <3 iar look-urile tale sunt dementiale <3

 • Adriana
  December 17, 2015

  Wow! Super tare si profi. Congrats!
  http://www.walkwithad.com

 • Andra
  December 18, 2015

  LOVE IT!! Numai cuvinte de lauda pentru voi doi! Si nu stiam ca reusesti sa joci asa bine, adica nu te-as fi recunoscut, jur!

 • Elena
  May 2, 2017

  Destul de reusit scenariul si tinuta, foarte tare ! Sper sa mai vedem din astea.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien