About GalaUAD

by

GALAUAD1

Hello hello! Azi vreau sa iti povestesc despre cea de-a 23-a editie a Galei UAD. Pe data de 1 Iulie 2017, a avut loc cel mai asteptat eveniment de fashion din Cluj, Gala UAD, eveniment ce marcheaza absolvirea studentilor si masteranzilor Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, in cadrul careia au fost prezentate 27 de colectii vestimentare, dintre care 19 lucrari de licenta si 8 lucrari de master.

Anul acesta, s-au sarbatorit 23 de ani de Gala de moda la Cluj, iar la fel ca in fiecare an, studentii absolventi care si-au prezentat colectiile in cadrul Galei au fost selectati dupa criterii riguroase, criterii ce tin de povestea din spatele colectiei, dedicarea de-a lungul anilor de studiu, dar si nivelul de creativitate al fiecarui detaliu al pieselor colectiilor. Colectiile prezentate la Gala s-au remarcat prin detalii bine gandite, croiuri inovatoare si texturi inedite. Materialele acestora au fost prelucrate prin diferite tehnici de matlasare, imprimare, brodare si au reusit sa imi capteze atentia pe toata durata show-ului. M-au captivat culorile, apoi combinatia incredibila a texturilor, iar accesoriile au fost precum cireasa de pe tort pentru mine.

syoss2

In cadrul Galei, sponsorii si partenerii evenimentului au acordat absolventilor o serie de premii. Syoss, brandul inspirat din salon si dezvoltat impreuna cu stilisti, a continuat traditia de a sustine tinerii studenti, asa ca au venit si anul acesta cu premii pentru ei, acordand Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colectie, fie din perspectiva mesajului transmis, fie a stilului. Acest premiu este menit sa ofere un sprijin pentru debutul unei cariere in moda. In acest an, Luciana Constantinescu, absolventa la studii Licenta a Universitatii de Art si Design Cluj-Napoca, a castigat Premiul Syoss cu colectia intitulata „VELVET CUBE” pentru cea mai inovatoare lucrare prezentata in cadrul galei. Colectia Lucianei este o reamintire a meditatiei lui Antoni Gaudi: „Linia dreapta apartine omului, cea curba lui Dumnezeu.”, surprinzand publicul prin minimalism, geometrizare, catifea, feminitate, detalii sofisticate, ironie. Castigatorii premiilor Syoss au abordat in cadrul colectiilor prezentate teme inspirate din cultura japoneza, naturaletea organica si elementele geometrice vizibil de identificat. In cadrul galei, brandul Syoss a implicat studentii mai tineri ai facultatii, acordandu-le ocazia sa isi prezinte punctul de vedere creativ participand la un concurs si defiland la prezentare. Colectia Syoss a celor 5 tineri studenti o gasesti in colajul de mai jos.

Un eveniment reusit, la fel ca in fiecare an. Absolventi plin de creativitate, indrazneti si plin de caracter. Am observat cat de minunat isi exteriorizeaza frumusetea interioara prin minunatele colectii prezentate la Gala. Abia astept sa vad ce surprize ne pregatesc si la anul!

Rochii colectie Syoss

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien